Rýžové těstoviny s čočkovým ragú

10.06.2023

Máte rádi boloňskou omáčku? Tak si ji zkuste připravit tentokrát vegansky z červené čočky. Je to rychlé, chutné jídlo, které výborně chutná nejen s rýžovými těstovinami ale i klasickými špagetami nebo rýží. 

Ingredience na 1 porci:

  • 90 g rýžových těstovin

  • 50 g čočky předem uvařené nejlépe v kombinaci červená/černá

  • 100 g konzervovaných rajčat

  • 1 jarní cibulka

  • 1 stonek řapíkatého celeru

  • 1 malá mrkev

  • ½ lžičky sladké papriky

  • 1 lžička sušené bazalky

  • ½ lžičky oregana

  • olivový olej

  • sůl

Postup

  1. Na pánev nalijeme olivový olej a přidáme najemno pokrájenou cibulku a restujeme.
  2. Mrkev nastrouhanou nahrubo a řapíkatý celer pokrájený na kostičky přidáme k cibulce s plátkem česneku a restujeme na mírném plameni cca 3 min.
  3. Přidáme zbylé ingredience – rajčata, koření a na závěr vařenou čočku. 
  4. Osolíme, přidáme trochu vody a dusíme cca 10 min. 
  5. Zatím dáme vařit rýžové těstoviny podle návodu. 
  6. Na závěr smícháme těstoviny s omáčkou a servírujeme.