Rýžové těstoviny s čočkovým ragú
10.06.2023
Máte rádi boloňskou omáčku? Tak si ji zkuste připravit tentokrát vegansky z červené čočky. Je to rychlé, chutné jídlo, které výborně chutná nejen s rýžovými těstovinami ale i klasickými špagetami nebo rýží.
Ingredience na 1 porci:
90 g rýžových těstovin
50 g čočky předem uvařené nejlépe v kombinaci červená/černá
100 g konzervovaných rajčat
1 jarní cibulka
1 stonek řapíkatého celeru
1 malá mrkev
½ lžičky sladké papriky
1 lžička sušené bazalky
½ lžičky oregana
olivový olej
sůl
Postup
- Na pánev nalijeme olivový olej a přidáme najemno pokrájenou cibulku a restujeme.
- Mrkev nastrouhanou nahrubo a řapíkatý celer pokrájený na kostičky přidáme k cibulce s plátkem česneku a restujeme na mírném plameni cca 3 min.
- Přidáme zbylé ingredience – rajčata, koření a na závěr vařenou čočku.
- Osolíme, přidáme trochu vody a dusíme cca 10 min.
- Zatím dáme vařit rýžové těstoviny podle návodu.
- Na závěr smícháme těstoviny s omáčkou a servírujeme.
